Δεν μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα τη δυστυχία του κόσμου
Πολύ καλές συνθήκες διαπίστωσαν ότι υπήρχαν στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Κομοτηνή οι Έλληνες βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα με άκρα μυστικότητα βρέθηκαν στη Θράκη, επιθεωρώντας τους χώρους στις σχολές Αστυνομίας σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
«Η Ελλάδα ήταν μονίμως η «κακιά» χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ)» δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, σημειώνοντας ότι την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, «είχαμε δύο επιτυχίες, οι οποίες οφείλονται και στην ενότητα και στην αντίληψη όλων των μελών όλων των κομμάτων που είμαστε εδώ – Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ – οι οποίοι έχουμε έρθει εδώ ως αντιπρόσωποι του Έθνους και όχι ως κομματικοί εκπρόσωποι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θετικό».
Η κα. Πιπιλή σημείωσε ότι «η Ελλάδα εκλήθη σε ακρόαση από πολύ αυστηρή Επιτροπή και μας εκπροσώπησε με την εμπειρία της η κυρία Μπακογιάννη για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα και για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας». Τόνισε ότι από την κα. Μπακογιάννη και από τους εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εξωτερικών «έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση και είπε επιτέλους η Επιτροπή ότι είναι θετική, πλέον, η πορεία της Ελλάδας μέσω της Κυβέρνησης και σε αυτό το θέμα».
Είπε ακόμα ότι για πρώτη φορά έμειναν ικανοποιημένοι από τα κέντρα κράτησης στην Κομοτηνή και στην Αμυγδαλέζα, και ανακοίνωσαν μέσω του προέδρου κ. Μινιόν «ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί τη δυστυχία όλου του κόσμου».
Σχολιάζοντας την απόφασή της να επιτρέψει τη συμμετοχή της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια και του Ούγγρου βουλευτή Νάγκι, στις εργασίες των συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, είπε ότι «όλοι οι Βουλευτές των 47 χωρών-μελών του ΣτΕ όταν στέλνουμε τα διαπιστευτήρια μας είναι αυστηρή και πρώτιστη προϋπόθεση να υπογράψουμε ότι δεχόμεθα απαρεγκλίτως και συμφωνούμε στις Βασικές Αρχές και Αξίες του ΣτΕ που είναι γνωστό ότι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. Η κυρία Ζαρούλια τα υπέγραψε όλα αυτά όταν ήρθε στην πρώτη Ολομέλεια του ΣτΕ τον Οκτώβριο»
Εν τω μεταξύ η κ. Ανέτε Γκρότ βουλευτής του γερμανικού κόμματος Αριστερά (Die Linke) τόνισε σε συνέντευξή της ότι «αν η Γερμανία βρισκόταν γεωγραφικά στη θέση της Ελλάδας, θα είχε καταργήσει το Δουβλίνο ΙΙ και μαζί με αυτό και το μεταναστευτικό πρόβλημα».
Πηγή: SKAI 100,3