Ειδήσεις

Published on January 23rd, 2013 | by fileto

0

Οι λαθροϋλοτόμοι χτυπούν τη Ροδόπη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την λαθρουλοτόμηση δεν ξεφεύγουν ούτε οι προστατευμένες περιοχές της Ροδόπης, των παραλίμνιων περιοχών της Βιστωνίδας και του δέλτα στο Νέστο.

Δυστυχώς οι λαθροϋλοτόμοι κόβουν με βάση ένα κριτήριο: τι είναι πιο κοντά τους και πιο εύκολο να μεταφερθεί. Δεν καταλαβαίνουν από προστατευόμενες περιοχές. Στην οροσειρά της Ροδόπης υπάρχει κάποια προστασία, και επειδή δεν υπάρχουν τόσο πολλές κατοικημένες περιοχές, και επειδή τα υψόμετρα είναι μεγαλύτερα, οπότε τα κρούσματα είναι λιγότερα.

Σε σχέση με τρία χρόνια πριν, τα περιστατικά λαθροϋλοτομίας, συνολικά όχι μόνο στις προστατευόμενες περιοχές της Ροδόπης, έχουν αυξηθεί κατά 15 φορές, από μόλις τέσσερα ή πέντε σε περισσότερα από 60 ετησίως. Για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται στήριξη των δασικών υπηρεσιών. Δυστυχώς, η μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε περιβαλλοντική δεν είναι κάτι που θα συμβεί, αλλά κάτι που έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Πάντοτε το περιβάλλον γίνεται θύμα των κρίσεων στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό σε περιόδους κρίσεων απαιτείται ακόμη πιο έντονη και ειλικρινής πολιτική βούληση για την προστασία του.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑