Ειδήσεις

Published on January 28th, 2013 | by fileto

0

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ. Βγάζουν γκέι και τον Μεγαλέξανδρο

Alexandros«Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;», θα είναι το θέμα της ομιλίας του Tony Spawforth στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, προγραμματίζει αυτή την προκλητική διάλεξη για να απαντήσει στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν… bisexual.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου όπου ανακοινώνεται η αποψινή διάλεξη, ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) εχθρούς του».

Το ερώτημα αν ο Μέγας Αλέξανδρος ντυνόταν σαν αρχαία Ελληνίδα θεά, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον συγκεκριμένο καθηγητή. Στο παρελθόν, ο κ. Spawforth έχει υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, την περίοδο που είχε καταλάβει την Περσία πήγαινε για κυνήγι πάνω σε άρμα και με τόξο ντυμένος όπως οι Πέρσες.

Ορισμένοι (όπως ο σύγχρονος και κατήγορος του Μέγα Αλέξανδρου Έφιππος από την Όλυνθο) υποστήριζαν ότι ο Μακεδόνας βασιλιάς ντυνόταν σαν τη θεά Άρτεμη και προφανώς, ο ισχυρισμός αυτός έγινε «λάστιχο» από κάποιους που εξ αυτού του λόγου έφτασαν να θεωρούν τον Μέγα Αλέξανδρο…. bisexual.

Όποιο κι αν είναι το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του καθηγητή Spawforth, είναι βέβαιο ότι το θέμα της διάλεξής του έχει ιντριγκάρει τους Λονδρέζους. Θέσεις για να παρακολουθήσει κάποιος την ομιλία -που έχει εισιτήριο 5 λίρες- δεν υπάρχουν. Η διάλεξη που θα γίνει στις 18.30 (τοπική ώρα) σήμερα το απόγευμα στο Βρετανικό Μουσείου του Λονδίνου είναι «sold out».

(Πηγή: proto thema)


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑