Uncategorized

Published on January 28th, 2013 | by fileto

0

Σημεία και τέρατα στα βιβλία ταμείου τεχνικών ΔΕΗ

Κακοδιαχείριση μεγάλης έκτασης διαπιστώνουν ελεγκτές στο ταμείο τεχνικών της ΔΕΗ, με υπερτιμολογήσεις, δαπάνες χωρίς αποδείξεις και χρεώσεις μέχρι και για… κομμωτήρια, κρεοπωλεία και τσιγάρα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Τα στοιχεία των ελεγκτών που έχουν ζητηθεί από εισαγγελέα αφορούν την περίοδο 2010-2011 και δείχνουν ότι στα έξοδα του ταμείου καταγράφονται υπέρογκες δαπάνες για περιοδείες που αφορούν κυρίως το προεδρείο με εκτεταμένο έλλειμμα παραστατικών.

Ερωτήματα διατυπώνονται για την ανάθεση των εκδηλώσεων σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο με διαδικασίες που ελέγχονται ενώ “εντυπωσιακά” είναι τα στοιχεία σχετικά με τις δαπάνες που χρεώνονταν στο ταμείο και αφορούσαν: σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, είδη ένδυσης, οινοπνευματώδη, ποτά, τσιγάρα, βενζίνες κ.α. με κόστος για το 2010 45.552 ευρώ και για το 2011, 60.464 ευρώ.

Προβλήματα παρουσιάζει και η διαχείριση του απεργιακού Ταμείου του σωματείου, με τα κονδύλια για περιοδείες να ανέρχονται σε 81.821.000 ευρώ μόνο για το δεκάμηνο του 2010. Δαπάνη που καταβλήθηκε για προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων εμφανίζεται να ανέρχεται στο ποσό των 78.000 ευρώ, ενώ στα έξοδα του βρέθηκε και μία απόδειξη κομμωτηρίου για κούρεμα, βαφή μαλλιών και περμανάντ…

Τέλος το ταμείο Αλληλοβοήθειας που συνδράμει οικογένειες μελών του σωματείου που έπεσαν θύματα εργατικού ατυχήματος ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εμφανίζεται να χρηματοδοτεί διαμονή μελών του ΔΣ σε πολυτελή ξενοδοχείο.

 

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑