Ειδήσεις

Published on January 30th, 2013 | by fileto

0

Οχι στο κλείσιμο του τελωνείου Κομοτηνής από τον Ν. Αγγελίδη

Λάβρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης στην προοπτική υποβάθμισης του Τελωνείου Κομοτηνής.
Ο κ. Αγγελίδης χρησιμοποιεί την γλώσσα της αγοράς προκειμένου να εξηγήσει στους ανευθυνουπεύθυνους της Αθήνας την χρησιμότητα του τελωνείου ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται σκληρά από το στέγνωμα της οικονομικής κρίσης.
Η επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης έχει ως ακολούθως:
«Πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του τελωνείου Κομοτηνής από Α’ τάξη σε Β’ τάξη, γεγονός το οποίο βρίσκει αντίθετη όλη την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας για πολύ σημαντικούς λόγους. Η Κομοτηνή ως διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, για δεοντολογικούς λόγους θα πρέπει να διατηρήσει και να αυξήσει μάλιστα τη διοικητική και αποκεντρωμένη παρουσία των υπηρεσιών του κράτους. Το τελωνείο της Κομοτηνής είναι το μοναδικό του νομού και έχει σημαντική δραστηριότητα (εκδίδει περίπου 5.000 παραστατικά και αποφέρει περίπου 25.000.000€ εισπράξεις). Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος ολοκληρώνεται ο κάθετος οδικός άξονας της Νυμφαίας, ο οποίος θα συνδέει άμεσα την Βουλγαρία και της χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης με την Ελλάδα. Αυτό θα οδηγήσει σε μια αυξημένη κίνηση εμπορευματικών και μη μεταφορών η οποία απαιτεί την ύπαρξη και παροχή αυξημένων τελωνειακών υπηρεσιών από το τελωνείο Κομοτηνής. Ταυτόχρονα εντονότερη γίνεται και η ανάγκη προστασίας της τοπικής οικονομίας από το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο που μαστίζει την περιοχή.
Η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα έχει άμεση σχέση και με την δρομολογούμενη ήδη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής της Κομοτηνής με την Εγνατία οδό, γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση του διαμετακομιστικού εμπορίου και των εξαγωγών, που επίσης απαιτούν ενισχυμένες τελωνειακές υπηρεσίες. Στο πνεύμα επίσης της εξοικονόμησης δαπανών το Επιμελητήριο τίθεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου για την μείωση του κόστους λειτουργίας με στέγαση των υπηρεσιών του τελωνείου Κομοτηνής σε δημόσιο κτίριο. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να επανεξετάσετε τον σχεδιασμό σας και να μην προχωρήσετε στην υποβάθμιση του τελωνείου της Κομοτηνής σε κατώτερη τάξη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι λειτουργεί σε μια ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή».
φωτο: in Komotini news


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑