Ειδήσεις

Published on February 4th, 2013 | by fileto

0

Πλούσια σοδειά με λαθραία τσιγάρα και αρχαία στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 60, 31 (γυναίκες) και 62 (άνδρες) ετών, κατηγορούμενοι για εμπορία λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος του 62χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τα αδικήματα της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης κατοχής μαχαιριού.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 62χρονος, εντόπισαν 1.120 πακέτα τσιγάρα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (στιλέτο), συνολικού μήκους 24 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του 62χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν άλλα 3.570 λαθραία πακέτα τσιγάρα και ένας (1) πήλινος αμφορέας.

Στη συνέχεια, σε έρευνα στο κατάστημα της γυναίκας του (60χρονη), στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο εργαζόταν η κόρη του (31χρονη), εντοπίσθηκαν άλλα 570 πακέτα τσιγάρα για τα οποία επίσης δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 62χρονος προμηθεύτηκε τα παραπάνω λαθραία τσιγάρα, από έναν άγνωστο μέχρις στιγμής δράστη, προκειμένου να τα διαθέσει προς πώληση στο κοινό.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑