Ειδήσεις

Published on February 16th, 2013 | by fileto

0

Οι φοιτητές του ΚΚΕ αντιδρούν για την κρίση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που εξελίχθηκε σε μεγάλη πανεξόρμηση με ενημερωτικό υλικό στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χτες σπουδαστές και εργαζόμενοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά».

Τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν καθιστική διαμαρτυρία στην οδό Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους και στη συνέχεια συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και συναυλία.

Στο μεταξύ χτες, κινητοποιήσεις για τη φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών πραγματοποιήθηκαν σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ.

Στην Ξάνθη, την Πέμπτη, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και θεατρικά δρώμενα αναδεικνύοντας το πρόβλημα στέγασης και σίτισης.

Στην Αλεξανδρούπολη, την ίδια μέρα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Λέσχη, απαιτώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

Στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μέσα στην πόλη.

Το ΜΑΣ καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων που διαρκώς περικόπτουν δαπάνες για σίτιση και στέγαση, προκειμένου να διαχειριστούν τους δραματικά μειωμένους προϋπολογισμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ενώ ήδη έχει κλείσει το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο. Στις Εστίες σε Κομοτηνή και Ξάνθη, θέρμανση λειτουργεί κατά μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα. Οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑