Ειδήσεις

Published on February 19th, 2013 | by fileto

0

Αγριεύει η κόντρα για τη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

ΤΟ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

Αγριεύει το παρασκήνιο γύρω από την εκλογή του νέου ποιμενάρχη της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και όλες οι “παρατάξεις” εχουν εξαπολύσει τις γραφίδες τους προκειμένου να γύρουν την πλάστιγγα υπερ του δικού τους υποψηφίου. Στο κλίμα των ημερών σας παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα από ιστοσελίδα:

“Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο λαός,  και η Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, έχει ενταθεί αφ’ ενός η αγωνία και ο αγώνας των υποψηφίων και αφ’ ετέρου οι ανίερες μεθοδεύσεις κάποιων Ιεραρχών που θέλουν να εγκλωβίσουν την Ιεραρχία στη δική τους επιλογή. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα!

Συγκεκριμένα, κάποιος νεόκοπος Ιεράρχης της παλαιάς Ελλάδας, κινούμενος προφανώς από αμοραλισμό και αγνωμοσύνη προς αυτούς που τον ανέδειξαν από το πλήθος της λίστας των υποψηφίων προς αρχιερατεία, θεωρεί σήμερα την Ιεραρχία δεδομένη και παίγνιο στις όποιες επιδιώξεις του, σε χρόνο παρόντα και κυρίως… μέλλοντα (αυτός είναι ο απώτερος στόχος του). Γι’ αυτό προσπαθεί, πάση θυσία, να εκλέξει κληρικό της δικής του επιρροής στην Κομοτηνή, τηλεφωνώντας σε Ιεράρχες και πιέζοντάς τους να ψηφίσουν… «μονοκούκι» τον δικό του εκλεκτό, γιατί μόνον αυτός έχει το… αρχιεπισκοπικό χρίσμα! Προς τον σκοπό αυτό συνεπικουρείται και από Ιεράρχη της αρχιεπισκοπικής αυλής, ο οποίος υπακούει πιστά και τυφλά (γιατί άραγε;) στα κελεύσματα και τις επιδιώξεις του φιλόδοξου πάτρωνα!

Στις ενστάσεις των Ιεραρχών ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δώσει και στους άλλους δύο υποψηφίους την ευλογία του για την εκλογή κι ότι δηλώνει παντού ότι έχει εμπιστοσύνη στη γνώμη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, ο πονηρός και ασυγκράτητος Ιεράρχης επιμένει να θεωρεί τους Αρχιερείς άβουλα πρόβατα, χωρίς προσωπική κρίση, ώστε να επιμένει ότι ο δικός του εκλεκτός, σε σχέση με τους άλλους δύο υποψηφίους, είναι ο… «καλός», λες και οι άλλοι είναι οι… «κακοί» της υπόθεσης!

Η αήθης αυτή μεθόδευση έχει δημιουργήσει χειρίστη εντύπωση στους Αρχιερείς και έχει κάνει τον γύρο της Ελλάδας από στόμα σε στόμα και από Μητροπολίτη σε Μητροπολίτη, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια αλλά και θυμηδία και προβληματισμό, για τη χρήση τέτοιων μεθόδων που προκαλούν το κοινό αίσθημα και δεν συνάδουν με το εκκλησιολογικό πνεύμα της Εκκλησίας μας, για το οποίο τόσο δείχνει ότι κόπτεται ο εν λόγω περισπούδαστος, κατά τα άλλα, Ιεράρχης!”.

Πηγή: iapopsi.gr

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑