Ειδήσεις

Published on February 20th, 2013 | by fileto

0

Ερχονται στην Καβάλα και οι Πολωνοί

Η Ελλάδα το 2013 με ποσοστό 15,3% και αύξηση έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012 κατά 39% προβάλλει ως μία από τις βασικές προτιμήσεις των Πολωνών τουριστών σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Πολωνών Tour Operators (www.pzot.pl) τα οποία και αφορούν κρατήσεις σε charters έως και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Με προορισμούς όπως το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω, τη Ζάκυνθο, την Καβάλα και τα Χανιά οι Πολωνοί επιστρέφουν πλέον ως επισκέπτες στη χώρα, που πριν από 30 χρόνια του υποδέχτηκε ως μετανάστες.

Ο συνολικός αριθμός των Πολωνών, οι οποίοι και ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε ετήσια βάση, ανέρχεται μεταξύ 1,7 και 1,9 εκατ. ατόμων, ενώ το 70% περίπου εξ αυτών (μεταξύ 1,2 και 1,4 εκατ. ατόμων) ταξιδεύουν στο εξωτερικό με σκοπό τον τουρισμό, με το υπόλοιπο 30% να ταξιδεύει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Με αυτό το δεδομένο εκτιμάται ότι η χώρα μας θα δεχτεί το 2013 ποσοστό έως και 20% των συνολικών Πολωνών ταξιδιωτών, δηλαδή αριθμό που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 300.000.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑