Ειδήσεις

Published on February 21st, 2013 | by fileto

0

12 θύματα από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Στους 12 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην χώρα μας από από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, προκαλώντας  προβληματισμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα θύματα ήταν νέοι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Ειδικότερα με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΚΕΕΛΠΝΟ οι 12 θάνατοι που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ότι προέρχονται από γρίπη αφορούν και δύο άνδρες 34 και 38 ετών και μία γυναίκα 48 ετών.

Οι 10 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου είχαν μεταφερθεί οι ασθενείς ενώ για δύο περιστατικά δε χρειάσθηκε καν νοσηλεία σε εντατική και πάραυτα ο ιός επέφερε το θάνατο.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως Αλεξανδρούπολη (πρόκειται για τον 39χρονο ιερά της Καρυδιάς στην Κομοτηνή) και Κέρκυρα ενώ στις 11 περιπτώσεις είχε χτυπήσει ο Η1Ν1 και σε μία περίπτωση ο ιός τύπου Β.

Στα 12 άτομα που έχασαν τη ζωή τους οι 7 είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό με κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Να σημειωθεί ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη το κύμα της γρίπης βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται έως και τα τέλη Μαρτίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑