Ειδήσεις

Published on February 24th, 2013 | by fileto

0

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμονα, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Λαρίσης Ιγνάτιο, Νικαίας Αλέξιο, Σάμου Ευσεβίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Δημητριάδος Ιγνάτιο, Κορίνθου Διονύσιο, Κοζάνης Παύλο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, Πατρών Χρυσόστομο, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, Λαγκαδά Ιωάννη, Κηφισίας Κύριλλο, Ιλίου Αθηναγόρα και τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, συμπροσευχομένων των Μητροπολίτων Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Γλυφάδας Παύλου, Πειραιώς Σεραφείμ, Γουινέας Γεωργίου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Ζάμπιας Ιωακείμ, Χαρτούμ Εμμανουήλ και του Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
Ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και πλήθος πιστών από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι Ιεράρχες δεν είναι εκπρόσωποι του Θεού επί της γης αλλά διάκονοι του λαού προς τον Θεό. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον ευαίσθητο και ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου όπου ο νέος Μητροπολίτης θα διακονήσει προτρέποντάς τον να είναι προτεραιότητά του η διακονία όλου του λαού. Ο νέος Μητροπολίτης εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς και τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο, την σεπτή Ιεραρχία και με δάκρυα στα μάτια προς τον γέροντά του, Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμωνα.
Ιεράρχες, κλήρος και λαός φώναξαν το “ΑΞΙΟΣ” στο νέο Μητροπολίτη, ιδιαιτέρως όταν ο γεροντάς του Μητροπολίτης Ξάνθης έβγαλε την μήτρα που φορούσε και την φόρεσε στον Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. (Πηγή:Amen.gr)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑