Ειδήσεις

Published on March 1st, 2013 | by fileto

0

Ολα ανοιχτά για την παράταση της δημαρχιακής θητείας

Ουδέποτε άνοιξε, από το υπουργείο Εσωτερικών, θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και ούτε το έθεσε κόμμα της συγκυβέρνησης, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος πάντως ενημέρωσε ότι θα μελετήσει το ζήτημα -τόσο από νομικής, όσο και από πολιτικής πλευράς- και θα ενημερώσει τη Βουλή, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παπά, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τόσο η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), όσο και οι αιρετοί περιφερειάρχες, έχουν υποβάλει αίτημα για τη μετάθεση των εκλογών, με το σκεπτικό πως απαιτείται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη, ότι η ημερομηνία των εκλογών συμπίπτει με τη διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, αλλά και ότι η παράλληλη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους.

«Να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για την ψήφο των λαθρομεταναστών, η οποία κηρύσσει παράνομες τις εκλογές στον δήμο Αθηναίων και παράνομο τον Γιώργο Καμίνη» ζήτησε από τον υπουργό, ο κ. Παππάς υποστηρίζοντας πως η συγκυβέρνηση «φοβάται» την άνοδο της ΧΑ στους μεγάλους δήμους.

«Ο αριθμός των μεταναστών που ψήφισαν δεν ήταν ικανός να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τη απόφαση του ΣτΕ και να εναρμονίσουμε την κείμενη νομοθεσία» ανταπάντησε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑