Εκδηλώσεις

Published on March 1st, 2013 | by fileto

0

Χελιδονίσματα, καλωσόρισμα στην Άνοιξη στην Κομοτηνή

Για 12η συνεχή χρονιά το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής έψαλε τα κάλαντα της Άνοιξης, τα γνωστά «Χελιδονίσματα» ξεκινώντας με το: «Ήρθε – ήρθε η Χελιδόνα».

Τα Κάλαντα της Άνοιξης, έτσι όπως τα ακούνε πια στην Κομοτηνή κάθε 1η του Μάρτη από τους νεαρούς ταλαντούχους μαθητές σε Μουσική διδασκαλία Χρήστου Χατζόπουλου σκόρπισανστους δρόμους της πόλης.

Αυτή τη χρονιά, το δρώμενο παρουσιάζεται με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής και η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε ένα κοινό στόχο όλων των κατοίκων, τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και την προστασία του έναντι των επενδύσεων που το θέτουν σε κίνδυνο, όπως οι εξορύξεις χρυσού με τη χρήση κυανίου, υπόθεση που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία σε Ροδόπη και Έβρο.

Τα παιδιά κρατώντας και παίζοντας παραδοσιακά όργανα, ξεκίνησαν στις 11 το πρωί από το Μουσικό Σχολείο, και σκόρπισαν σε όλη την πόλη, το μήνυμα της αναγέννησης, της ελπίδας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα και ο Σύλλογος Φίλων περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής συνοδεία μαθητών από δημοτικά σχολεία της πόλης έψαλε τα κάλαντα μοιράζοντας «μαρτάκια», κισσούς και χάρτινα χελιδόνια στους περαστικούς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑