Ειδήσεις

Published on March 2nd, 2013 | by fileto

0

Πετρέλαιο σε ιδρύματα της Θράκης από την αρχιεπισκοπή

79000 λίτρα πετρελαίου σε 20 πόλεις της Μακεδονίας της Ηπειρου και της Θράκης προσέφερε, ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με σκοπό να παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας που πλήττονται απο την ανεργία και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά.

Η υλοποίηση του έργου γίνεται από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με χρηματοδότηση από την Ιερα Αρχιεπισκοπη Αμερικης και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox ChristianCharities (IOCC).

Στελέχη των δυο οργανισμών κατέγραψαν τις ανάγκες σε κάθε Νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικες περιοχές όπου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν κατα 33ο/ο και η πτώση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 50 ο/ο.

Τις τελευταίες 10 μέρες απο την Κονιτσα ως την Κομοτηνή σε 15 νομούς μοιράστηκε πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδρύματα.

 Τα κλιμάκια της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέπτονται τις ακριτικες περιοχές της Φλώρινας και της Κονιτσας.

Σε μια εκστρατεία υποστήριξης των ιδρυμάτων η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έθεσε υπό την προστασία της και έμπρακτα στηρίζει τις ανάγκες Γερόντων , Παιδιών και Ατόμων με αναπηρίες.

Τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε στη Φλώρινα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Αντωνιαδης

εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για την φροντίδα της «Αποστολής» του Αρχιεπισκοπου Αμερικής και του ΙΟCC

Ο κ. Δήμτσας στη συνεχεια επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο με τον οποίο συζήτησε τα κοινωνικα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και τον διαβεβαίωσε ότι η Αποστολη θα είναι στο πλευρό εκείνων που υποφέρουν.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος τόνισε: “χαιρόμαστε που έχουμε σημερα στην ακριτική Φλώρινα τον Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα με τον οποίο μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑