Ειδήσεις

Published on March 8th, 2013 | by fileto

0

Απάτη με πιστωτικές κάρτες στην Καβάλα από 27χρονη Ρουμάνα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο απάτες και τρεις απόπειρες με πιστωτικές κάρτες, που είχαν διαπραχθεί την 1-11-2012 σε καταστήματα της Καβάλας.

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος 27χρονης Ρουμάνας για απάτη με πιστωτικές κάρτες και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι, την 1-11-2012 το απόγευμα, η 27χρονη, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, μετέβησαν σε τρία καταστήματα στην Καβάλα, όπου με τη χρήση δύο πλαστών πιστωτικών καρτών από τράπεζες της Ρουμανίας και της Ελλάδας, καθώς και δύο πλαστών δελτίων ταυτότητας των ρουμάνικων αρχών, πραγματοποίησαν δύο αγορές φορητών υπολογιστών, ενώ αποπειράθηκαν να αγοράσουν άλλες τρεις ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί.

Στο τελευταίο κατάστημα, στο οποίο επιχείρησε η 27χρονη να πραγματοποιήσει αγορά ηλεκτρονικής συσκευής, με τον ίδιο τρόπο, δεν ολοκλήρωσε την πράξη της, διότι έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω μία τσάντα, η οποία κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο εσωτερικό της τσάντας, μεταξύ άλλων βρέθηκαν:

  • Μία πλαστή πιστωτική κάρτα από τράπεζα της Ρουμανίας
  • Ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των Αρχών Ρουμανίας
  • Δύο κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται ότι η 27χρονη κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για τα ίδια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη και περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.

 

πηγη: Voria


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑