Ειδήσεις

Published on March 8th, 2013 | by fileto

0

Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο λογιστής που πλαστογραφούσε επιταγές

Για υπεξαίρεση που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Καβάλας 38χρονος λογιστής. Η υπόθεση ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης η εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας επαγγελματικών συσκευών ψύξης που έχει έδρα την Πυλαία στην οποία εργαζόταν ο δράστης.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 38χρονος κατά το χρονικό διάστημα από το 2010 έως τον Αύγουστο του 2012, ιδιοποιήθηκε παράνομα επιταγές πελατών της εταιρείας καθώς εισέπραττε τα χρήματα και τα παρακρατούσε παράνομα.

Επίσης όπως προέκυψε υπεξαίρεσε σφραγίδες της εταιρείας και περίπου 40 λευκά φύλλα επιταγών τις οποίες πλαστογραφούσε και τις προσκόμιζε σε τραπεζικά υποκαταστήματα για να εισπράττει διάφορα χρηματικά ποσά. Συνελήφθη στην περιοχή της Καβάλας όταν επιχείρησε να “σπάσει” άλλη μία τραπεζική επιταγή ύψους 2.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο 38χρονος λογιστής με αυτόν τον τρόπο ιδιοποιήθηκε 517.000 ευρώ, προκαλώντας αντίστοιχη ζημία στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα “βρόμικου” χρήματος ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑