Ειδήσεις

Published on March 11th, 2013 | by fileto

0

Πέντε από τους επτά πίσω στο κλουβί

Πιάστηκαν τελικά οι πέντε από τους επτά κρατούμενους οι οποίοι λιμάροντας τα κάγκελα του κρατητηρίου στις Φέρες είχαν διαφύγει.

Για την ιστορία οι τρεις (Αλγερινός, Ιρακινός και Αιγύπτιος) που πέρασαν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο, συνελήφθησαν από τις Τουρκικές αρχές, ενώ άλλοι δυο που κρυβόταν στην περιοχή Πόρου Φερών, εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι επτά κρατούμενοι απέδρασαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, μεταξύ των ωρών 2:30 έως 5:30, κόβοντας τα κάγκελα με λίμα, ενώ ως εγκέφαλος του σχεδίου θεωρείται Τούρκος έμπορος ναρκωτικών που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη.

Την ίδια ώρα, λόγω της απόδρασης και με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας, εφτά αστυνομικοί (τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ένας Αστυνόμος Β υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των άλλων δύο δραπετών, συνεχίζονται με συνεχείς ελέγχους σε διάφορα σημεία του Έβρου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑