Ειδήσεις

Published on March 16th, 2013 | by fileto

0

Αδράνησαν και αδιαφόρησαν για τον ζεόλιθο του Έβρου

Στις 15 Νοεμβρίου 2012 η τομεάρχης Αναπτυξης και Περιβάλλοντος Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης κυρία Ραχήλ Μακρή και ο τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης Βουλευτής Έβρου κύριος Μαρίνος Ουζουνίδης στα πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είχανκαταθέσει Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα «Αδράνεια και αδιαφορία για την άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεόλιθων της περιοχής Πετρωτών Νομού Έβρου».

Η  απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ΚλιματικήςΑλλαγής αρκέστηκε στο να κρυφτεί πίσω από την πολυνομία για να συγκαλύψει αυτό που ακούγονταν πολύ καιρό στην ακριτική περιοχή της Ελλάδος.

Συνεχίζοντας οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρουν:

Δημοσίευμα της 14ης Μαρτίου 2013 στον ηλεκτρονικό τύπο αποκαλύπτει ότι: “Οι καταγγελίες θέλουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σταματάει επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Έβρου για χάρη άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και στην οποία μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου.

Όλα ξεκινούν το 2011 όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε πρωτοσέλιδό της άρθρο, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επί βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης.

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. είναιη εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι’ αυτότο λόγο.”

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα για το που κρύβεται η τελικά η αλήθεια και γιατί η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δεν θέλει να ασχοληθεί ουσιαστικά προς την αποκάλυψη της. Η Συγκυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές την πρόθεση να συγκαλύψει τις ευθύνες των στελεχών της Κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Κάθε μέρα έρχονται στο φώς δεδομένα στοιχειοθέτησης αυτής της πρόθεσης ενώ οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για “Την ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα ζητώντας να δοθεί τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας των οικονομικά ισχυρών και των πολιτικών προσώπων, όταν παραβιάζουν τον νόμο.” κρίνονται ως προς την ουσιαστική δέσμευσηυλοποίησης τους.Μετά τις καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τα πρόσφατα δημισιεύματα, νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει το όλο θέμα μιας και στις 15/3/2013 ….

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ματαίωσε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου στον Έβρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό του πρόσωπο, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υποστηρίζει ότι επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ «σταμάτησε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά Έβρου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι με ποσοστό 8% το ελληνικό δημόσιο το οποίο χάνει εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από τον τζίρο αλλά και τους άμεσους και έμμεσους φόρους.
Επίσης τονίζεται ότι η Ελλάδα εισάγει ζεόλιθο χαμηλότερης ποιότητας σε ακριβότερη τιμή από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Μάλιστα επισημαίνεται ότι το κοίτασμα της Βουλγαρίας στην περιοχή Κίρτζαλι το εκμεταλλεύεται ελληνική εταιρεία της οποίας μέλος του ΔΣ είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Η εφημερίδα τονίζει το όφελος που αποκομίζει η εν λόγω εταιρεία από το γεγονός ότι δεν προχωρά η επένδυση στα Πετρωτά.
Βάσει της παραγγελίας του κ. Πεπόνη θα πρέπει να εξακριβωθεί η βασιμότητα του επίμαχου δημοσιεύματος και ακολούθως να εντοπιστεί αν και από ποιους προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του με αφορμή το δημοσίευμα, τονίζει ότι η άρνηση συναίνεσης σε απευθείας ανάθεση για την εξόρυξη είχε νομική τεκμηρίωση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και ότι από το 2011 ο φάκελος της συγκεκριμένης επένδυσης είχε σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστοί στην υποχρέωση εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, τα οποία είναι τα μόνα που υπηρετούμε, θα αποκαλύπτουμε αυτά τα στοιχεία και θα δρούμε στο πλαίσιο που ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος επιτρέπει, για τον εξοβελισμό φαινομένων διαπλοκής και της διαφθοράς από την πολιτική ζωή της Χώρας.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/03/blog-post_16.html


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑