Εκδηλώσεις

Published on March 22nd, 2013 | by fileto

0

Ταινίες του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ σε περιοδεία

Με μία εξαιρετική ταινία από τη Δανία που επιχειρεί ένα περιπετειώδες ταξίδι σε άγνωστες, ανεξερεύνητες παγωμένες και λευκές γωνιές του πλανήτη, συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 22/3 στις 20.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το «Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε ταυτόχρονη ψηφιακή μετάδοση».

Για μία ακόμη χρονιά, 5 πόλεις της Ελλάδας, η Κέρκυρα, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Ξάνθη και το Ρέθυμνο αλλά και η Λευκωσία της Κύπρου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε ζωντανή μετάδοση, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University).

Το πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, συνεχίστηκε και φέτος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.

Η σημερινή ταινία παραγωγής 2013 είναι η «Αποστολή στην Άκρη του Kόσμου – The Expedition to the End of the World» σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Ντένσικ.

Είναι μια πραγματική ταινία περιπέτειας αλλά με την πολύ σύγχρονη έννοια του όρου. Σ’ ένα τρικάταρτο καράβι, συντροφιά με καλλιτέχνες και επιστήμονες, με φιλοδοξίες εφάμιλλες του Νώε ή του Χριστόφορου Κολόμβου, οι θεατές βάζουν πλώρη για την άκρη του κόσμου, στην προκειμένη περίπτωση, για τα παγόβουνα της βορειανατολικής Γροιλανδίας που λιώνουν με ραγδαίους ρυθμούς.

Ένα επικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου το πλήρωμα –που περιλαμβάνει από καλλιτέχνες μέχρι γεωλόγους και αστροβιολόγους– ανακαλύπτει νέα είδη ζωής, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις και στοχάζεται πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα υπαρξιακής φύσης.

Όπως γράφει το σάιτ flix.gr, η περιέργεια, το μεγάλο πάθος και μια ανάλαφρη πινελιά χιούμορ συγκλίνουν σε μια ταινία που ενορχηστρώνεται υπέροχα από τον ταλαντούχο Ντάνιελ Ντένσικ, που κάθε του εικόνα μας πηγαίνει πιο πέρα και βαθιά μέσα σ’ αυτήν την υποσημείωση της ιστορίας που λέγεται ανθρωπότητα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑