Ειδήσεις

Published on March 27th, 2013 | by fileto

0

Δυό υπουργοί Κομοτηναίοι αλλά σε διαφορετικές κυβερνήσεις

Ο Κομοτηναίικης καταγωγής Τούρκος υπουργός Υγείας, κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, φθάνει αύριο στη χώρας μας για επίσημη επίσκεψη.

Ανάμεσα στον τούρκο και τον έλληνα ομόλογό του πρόκειται να επιβεβαιωθεί το υπογραφέν Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας που υπογράφηκε στις 4 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανώτερου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, που είχε λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ Μουεζίνογλου και Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ο κ. Μουεζίνογλου -σημειωτέον, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, στην Κομοτηνή, και έλαβε την τουρκική υπηκοότητα σε ηλικία 31 ετών- θα συναντηθεί με τον κ. Λυκουρέντζο, καθώς και με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Παναγιώτη Ευσταθίου, καθ’ ύλην αρμόδιο για την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές, ατυχήματα κ.ο.κ στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στο ΕΚΕΠΥ το πρωί της Πέμπτης, ενώ στο πρόγραμμα του κ. Μουεζίνογλου περιλαμβάνεται συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑