Ειδήσεις

Published on March 27th, 2013 | by fileto

0

Πεντάμηνη αργία στον Γιάννη Φιλόσογλου για τον λογιστή

Πεντάμηνη αργία από τα καθήκοντά του επιβλήθηκε από το Συμβούλιο του Άρθρου 234 στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης και νυν δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Γιάννη Φιλόσογλου για πλημμελή εποπτεία του ταμία του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης.

Η παραπάνω ποινή έχει το χαρακτήρα απλής επίπληξης γιατί άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του προς τον τότε ταμία του Δήμου Ελευθερούπολης Γιάννη Μηλιάτη που κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων ύψους 196.000 € από το κεντρικό ταμείο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μηλιάτης εργαζόταν ως ταμίας στο Δήμο Ελευθερούπολης – ο οποίος μετονομάστηκε σε Δήμο Παγγαίου μετά τη συνένωση των πέντε δήμων της επαρχίας Παγγαίου. Στις 25 Ιανουαρίου 2011 παρέδωσε μέσω φίλης του δυο επιστολές, μια στο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη και μια στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης Γιάννη Φιλόσογλου. Σε αυτές τις επιστολές αναγνώριζε την υπεξαίρεση στην οποία προέβη, τόνιζε ότι το έλλειμμα ήταν μόνο 119.000 € και ότι αν ήθελαν οι δυο αιρετοί θα μπορούσε ο ίδιος να καλύψει το έλλειμμα ώστε να μη γίνει γνωστό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε η αρμόδια οικονομική επιτροπή και το οποίο κατατέθηκε προ μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, ο ταμίας του Δήμου σε διάστημα ενάμιση χρόνου περίπου κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά από την παραποίηση ενταλμάτων που ανέρχονται στο ποσό των 196.000.

πηγη: Αγγελιοφόρος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑