Ειδήσεις

Published on March 28th, 2013 | by fileto

0

Λευκό μάρμαρο Θάσου για το αρχαίο θεάτρο του νησιού

Με εγκατεστημένο πλήρως εργοτάξιο ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Θάσου, έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Το έργο θα «ντυθεί» με το φημισμένο παγκοσμίως λευκό μάρμαρο της Θάσου, ώστε να παραδοθεί στο κοινό τέλη του 2015 ως ένα χρηστικό μνημείο για τον τόπο, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αφού μεταξύ άλλων φιλοξενεί και το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Στόχος του δήμου, όπως τονίζει και ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, είναι μεταξύ άλλων, τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν με λευκό μάρμαρο Θάσου, σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα. Το έργο υλοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με την ΙΗʼ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Το έργο στο αρχαίο θέατρο της Θάσου περιλαμβάνει την αναστήλωση του κοίλου, την αναστήλωση της σκηνής που θα φτάσει μέχρι το επιστήλιο καθώς επίσης την αναστήλωση των δύο παρόδων και την κατασκευή βοηθητικών κτισμάτων όπως αναψυκτηρίου, παρασκηνίων, χώρων υγιεινής, προσβάσεων για ΑΜΕΑ, χώρους φροντιστή φωτισμού και φυλάκιο, κατασκευή συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑