Ειδήσεις

Published on March 28th, 2013 | by fileto

0

Τα χρυσωρυχεία Θράκης ρίχνουν το γάντι στο δασαρχείο

Απάντηση στις καταγγελίες κατά των Χρυσωρυχείων Θράκης για παράνομες πράξεις δίνει η εταιρεία με ανακοίνωσή της, ύστερα από την απόφαση του δασαρχείου Αλεξανδρούπολης για αναστολή και ανάκληση των εργασιών στο λόφο του Περάματος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης, δηλώνει ότι, όλες οι μελέτες και οι εργασίες που πραγματοποίησε και προγραμματίζει είναι απολύτως συμβατές με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε συμμόρφωση με τις υποδείξεις όλων των αρμόδιων εποπτικών Υπηρεσιών.

«Στην περίπτωση της διενέργειας των ερευνητικών γεωτεχνικών γεωτρήσεων στην περιοχή του Περάματος με σκοπό την εδαφοτεχνική έρευνα και τον καθορισμό των συνθηκών θεμελίωσης των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της επένδυσης μας, η εταιρεία έπραξε σύμφωνα με τις νόμιμες άδειες που προβλέπει η νομοθεσία υπό την επίβλεψη των Αρχών», σημειώνει.

Παράλληλα, η εταιρεία τονίζοντας ότι η έρευνα που ακολούθησε απέδειξε ότι οι ενέργειες της ήταν σύννομες.

«Η μερική ανάκληση της άδειας που έγινε από το Δασαρχείο, αφορούσε χωματουργικές εργασίες για συντήρηση δρόμων της περιοχής που καλοπροαίρετα η εταιρεία μας εκτέλεσε και μέχρι την  ολοκλήρωση διερεύνησης του φακέλου», υπογραμμίζει.

«H διενέργεια των γεωτεχνικών γεωτρήσεων δεν επηρεάζεται και συνεχίζεται με την πιστή τήρηση των όρων της Διεύθυνσης Δασών και παρουσία υπαλλήλου του Δασαρχείου», καταλήγει.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑