Ειδήσεις

Published on April 4th, 2013 | by fileto

0

Κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου ενδέχεται να έχει η Θράκη

Πλούσια κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου (shale gas, shale oil) ενδέχεται να υπάρχουν σε Θράκη και Ήπειρο υποστηρίζει μελέτη του ΙΓΜΕ.

Την μελέτη είχε παραγγείλει ο Γιάννης Μανιάτης όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και είναι γνωστός για τις πρωτοβουλίες του να γίνει η Ελλάδα Μπαχρέιν.

Το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο παράγονται από τη σχάση του σχιστόλιθου και είναι ένα πολύ δημοφιλές ορυκτό καύσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αέριο αυτό κατηγορείται ως επιβλαβές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το energypress, τα ευρήματα της έρευνας του ΙΓΜΕ, η οποία έχει παραδοθεί στο ΥΠΕΚΑ, είναι προκαταρκτικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν νέες έρευνες εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτεία για την αξιοποίηση του πιθανού θησαυρού που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.

Σημαντικά κοιτάσματα shale gas και shale oil έχουν εντοπιστεί και στην ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Ουκρανία (υπεγράφη σύμβαση με τη Shell), Πολωνία, Ρουμανία (Exxon Mobil) και Βουλγαρία.

Μάλιστα, η έκθεση της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα για τον ενεργειακό οδικό χάρτη βασικός παράγοντα για την ενεργειακή αυτονόμηση της ΕΕ, μαζί με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Νοτιανατολικής Μεσογείου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑