Lifestyle

Published on April 5th, 2013 | by fileto

0

Το ταχίνι του Παγγαίου είναι …must

Πριν 14 χρόνια ο Γιώργος και η Κάλλια Κουμεντάκη δημιούργησαν το «Δίκταμο», ένα χώρο που αρχικά διέθετε μόνο κρητικά προϊόντα -λόγω της καταγωγής τους. Στη συνέχεια, η γκάμα των αγαθών του εμπλουτίστηκε και σήμερα αποτελεί ένα καλά εξοπλισμένο μπακάλικο με ξεπιλεγμένα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Στον εξωτερικό του χώρο πάνω στους πάγκους ξεχωρίζει η μεγάλη ποικιλία σε βότανα, πολλά από τα οποία μαζεύει ο ίδιος ο Γιώργος. Εδώ θα βρείτε πάνω από 70 είδη βοτάνων, ενώ θα ρωτήσετε και τα δυο αδέρφια να σας πουν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Μέσα στο μαγαζί πολλά και διαφορετικά προϊόντα, από εκλεκτά αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μέχρι γαλακτοκομικά από το Ρέθυμνο και τα Χανιά ή τσικουδιά από τις Αρχάνες στο Ηράκλειο. Στα ψυγεία του υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τυριών και αλλαντικών.

Ξεχωρίσαμε τα αλλαντικά του Λαμπάκη από το Ρέθυμνο, το παστράμι και τα καραμανλίδικα λουκάνικα του Σαρήμπογια από τη Δράμα, λουκάνικα από αγριογούρουνο και μοσχάρι από τα Τρίκαλα. Όσο για τα τυριά τι να πρωτοδιαλέξει κανείς… Την ονομαστή κατσικίσια γραβιέρα Κρήτης του Τζουρμπάκη, την πραγματικά γευστικότατη κεφαλογραβιέρα από τα Ζωνιανά, ήπια και βουτυράτη, το πικάντικο λευκό τυρί ή το κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς του Σταμούλη, το μαλακό φρέσκο ανθότυρο από το Ρέθυμνο, το σαγανάκι από την Τρίπολη του Μπαρτζιωτάκη, την επίσης φημισμένη φέτα Κρήτης του Τζουρμπάκη, το πετρωτό Χαλκιδικής του Σταθώρη.

Από την Κρήτη έρχονται και κατεψυγμένα χειροποίητα καλτσούνια. Άλλα ιδιαίτερα προϊόντα που αξίζει τον κόπο να έρθετε ως εδώ για να προμηθευτείτε είναι οι νοστιμότατες και πολύ αρωματικές πράσινες ελίτσες Άμφισσας με θυμάρι και δεντρολίβανο, τα μπισκοτάκια με φιστίκι Αιγίνης (που μπαίνουν στο γάλα για ένα γευστικό πρωϊνό) και το παστέλι σύκου με επικάλυψη σοκολάτας υγείας. Ακόμη, θα βρείτε χωριάτικο αλεύρι, στέβια με το κιλό και ταχίνι από το Παγγαίο. Το Δίκταμο είναι ένα μαγαζί στημένο με αγάπη και προσφέρει πραγματικά καλά προϊόντα, τα οποία παραδίδει και στο σπίτι σας (αναλυτικότερα τα προϊόντα του καταστήματος μπορείτε να δείτε και στο site τους www.diktamo.gr).

Το Δίκταμο, Καραολή & Δημητρίου 63, Ν. Ελβετία, Βύρωνας, τηλ./fax: 210 7658530.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑