Ειδήσεις

Published on April 6th, 2013 | by fileto

0

Ο πάμπλουτος άνεργος από τη Χρυσούπολη με την Πόρσε

Εκτεταμένο ρεποπτάζ από το προφίλ του ανέργου με την Πόρσε από την Χρυσούπολη Καβάλας, φιλοξενεί η ιστοσελίδα “Το Βήμα”, η οποία έχει κάνει ένα πολύ λεπτομεριακό προφίλ του.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο άνεργος, όπως εμφανιζόταν στις ελεκτικές οικονομικές αρχές, “διέθετε τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία ήταν μάλιστα υπερπολυτελή. Αλλά δεν έχει αγοράσει κανένα. Του τα είχαν «χαρίσει», όπως υποστήριζε, κάποιοι φίλοι του!
Διέθετε επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από αλλεπάλληλες καταθέσεις, οι οποίες είχαν γίνει από 30 – 40 άτομα, που παρουσιάζονταν ως «παλιοί γνωστοί» του.Και ταξίδευε τακτικά στην Τουρκία. Την τελευταία τριετία είχε πάει επτά φορές στη γείτονα, με διαφορετικό κάθε φορά αυτοκίνητο, και, όπως φαίνεται, σκοπός των ταξιδιών ήταν η πώληση χρυσού.
Πρόκειται για τη δραστηριότητα ενός 53χρονου ανέργου από την Χρυσούπολη Καβάλας, που βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με υπόνοιες για εκτεταμένη τοκογλυφία.
Σε έναν από τους λογαριασμούς του …άνεργου βρέθηκαν 170.000 ευρώ, θυρίδα με τιμαλφή και μία πλάκα χρυσού, ενώ σε αποθήκη του σπιτιού του βρέθηκε εκτός των άλλων μια ολοκαίνουργια Porsche, αλλά και ένα μηχάνημα τήξης χρυσού.
Ο 53χρονος, του οποίου η οικογένεια διατηρούσε αρτοποιείο στην περιοχή είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου, καθώς προσπαθούσε να εισάγει στη χώρα συνάλλαγμα ύψους 18.000 ευρω που δεν το είχε δηλώσει. Τότε είχε εκτιμηθεί ότι πούλησε κοσμήματα και χρυσό στην Τουρκία, χωρίς παραστατικά. Ηταν η αφορμή για να μπεί στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.
Οι τμηματικές κταθέσεις ποσών της τάξης των 10.000 έως και 70.000 ευρώ στον λογαριασμό του από δεκάδες άτομα χωρίς αιτιολογία, και οι μεταβιβάσεις ΙΧ στο όνομά του ήταν σαφείς ενδείξεις για τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ ότι ο 53χρονος – ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και για ξυλοδαρμό – είχε δημιουργήσει «παρατράπεζα», με τεράστια κέρδη λόγω της κρίσης.
Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του 53χρονου διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο στην περοχή της Καβάλας και φαίνεται να πωλούσε ποσότητες χρυσού σε γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών η δραστητιότητά της αυτή είχε άμεση σχέση με τις επιλογές και τις συναλλαγές του συζύγου της.
Ο 53χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, όμως δεν φαίνεται να ήταν πειστικός, τόσο σε σχέση με τον κύκλο των συναλλαγών του, όσο και με τις τμηματικές καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Για την Porsche υποστήριξε ότι την πήρε με …τραπεζικό δανειο. Χωρίς, ωστόσο, μέχρι τωρα να παρουσιάσει τα σχετικά παραστατικά!
Στην κατ’ οίκον έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος, αν και έκανε μηδενική δήλωση εισοδήματος, δώρισε 81.000 ευρώ για την αγορά ασθενοφόρου σε τοπικό νοσοκομείο. Οταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό και που βρήκε τα χρήματα μίλησε για «φόρο τιμής σε στενό συγγενή του», χωρίς και πάλι να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων.

Τις επόμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΔΟΕ αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση άτομα, που εμφανίζονται να του έχουν παραχωρήσει τα πολυτελή ΙΧ του ή έχουν καταθέσει στους λογαριασμούς του μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ θα αναζητήσουν παράλληλα και νέα στοιχεία από τις τράπεζες για τις συναλλαγές του πάμπλουτου άνεργου”.

πηγη: Το Βήμα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑