Ειδήσεις

Published on April 9th, 2013 | by fileto

0

Βάζουν χέρι οι Γερμανοί στα αεροδρόμια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης;

Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa Consulting, που διαχειρίζεται αεροπορικές εταιρείες αλλά και αεροδρόμια, περιλαμβάνεται στους τρεις τεχνικούς συμβούλους που επέλεξε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τον διεθνή διαγωνισμό, η πρώτη φάση του οποίου ορίστηκε για τις 17 Μαΐου.

Οι άλλες δύο εταιρείες είναι η Alanna Consulting, που διαχειρίζεται 20 διεθνή αεροδρόμια στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων αυτό του Λος ʼντζελες, καθώς και το γραφείο Δοξιάδη. Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όμιλοι με λευκό ποινικό και φορολογικό μητρώο για όλα τα μέλη τους, καθώς και κύκλο εργασιών 150 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στη διαχείριση αεροδρομίων με ετήσια επιβατική κίνηση 6 εκατ. επιβατών και 18 εκατ. σε μια τριετία. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Από τα συνολικά 39 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους τα 18 και τα υπόλοιπα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:

• Στην πρώτη περιλαμβάνονται 7 βασικά αεροδρόμια (Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σκιάθου και Σάμου) και υπάρχουν άλλα 4 (Χίου, Καρπάθου, Αγχιάλου και Λήμνου), από τα οποία ο ανάδοχος μπορεί να επιλέξει έως τρία.

• Στη δεύτερη υπάρχουν επίσης 7 αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου, Καβάλας και Χανίων) και άλλα 4 (Αλεξανδρούπολης, Καλαμάτας, Αγχιάλου και Αράξου), από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως τρία.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑