Lifestyle

Published on April 10th, 2013 | by fileto

0

Γεννέθλια σήμερα για τη Δραμινή Τάνια Τσανακλίδου

Γεννήθηκε στη Δράμα με καταγωγή απο τη Θράκη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 8 ετών συμμετείχε στο παιδικό θέατρο Μαίρης Σοϊδου. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στο “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” του θιάσου Μυράτ-Ζουμπουλάκη. Τελείωσε το σχολείο και σπούδασε Αρχαιολογία και θέατρο ενώ ασχολήθηκε παράλληλα και με το χορό.

Στα χρόνια μαθητείας στη δραματική σχολή έλαβε μέρος στο χορό αρχαίου δράματος και έπαιξε σε διάφορες παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. Σε ηλικία 21 χρόνων ήρθε στην Αθήνα όπου έπαιξε στο παιδικό έργο “Μορμόλης” της Ξένιας Καλογέροπούλου ενώ το βράδυ τραγουδούσε στη μπουάτ “Λύδρα” με το Γιάννη Μαρκόπουλο.Το 1975 δούλεψε στο θέατρο Τέχνης με τον Κάρολο Κουν στις “Τρεις αδελφές” του Α.Τσέχωφ.

Το 1978 συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά “Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια”.Την ίδια χρονιά εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το τραγούδι “Τσάρλι Τσάπλιν” που καταλαμβάνει την 9η θέση και στη συνέχεια τραγουδάει “τα παιδιά του Πειραιά” στο γκαλά απονομής βραβείων Καννών. Το 1980 αποσπά βραβείο ερμηνείας στο γαλλικό φεστιβάλ “Rose d’or”.Την επόμενη χρονιά παίζει την “Πιαφ” στο Αθηναϊκό κηποθέατρο και το 1990 παίρνει μέρος σε επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή.

Φυσικά ο λόγος γίνεται για την Τάνια Τσανακλίδου που έχει σήμερα τα γενέθλιά της!

πηγη: Yahoo omg


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑