Ειδήσεις

Published on April 15th, 2013 | by fileto

0

“Γεφύρι της Άρτας” ο κάθετος άξονας της Κομοτηνής

Θλιβερή ιστορία έχει πια η ολοκλήρωση της κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα από την Κομοτηνή στην Νυμφαία και η διασύνδεσή του με την Μακάζα που θα δώσει την ευκαιρία η Ροδόπη να βγεί από την απομόνωση και να συνδεθεί με την ευρύτερη βαλκανική.

Η ολοκλήρωση του έργου (έχει απομείνει το 10%) απαιτεί πια εθνική πρωτοβουλία και πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων (Κωστής Χατζηδάκης) να δώσουν το πράσινο φως για να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Η αλήθεια είναι ότι η Ιόνιος (εταιρεία κατασκευής) προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και ολοκλήρωσε σχεδόν το έργο με χίλια βάσανα και με χίλιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, αφήνοντας λόγω ελειπούς χρηματοδότησης και τους εργαζόμενους απλήρωτους για πολύ καιρό.

Τελικά το δάνειο εγκρίθηκε στην εταιρεία (από τράπεζα της Ελλάδας, τον Φλεβάρη), για να πληρώσει τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην αποπεράτωσή του.

Αν τελικά και νομικά απεμπλακεί η όλη ιστορία (εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων των επλήρωτων εργαζομένων) και πέσει το χρήμα, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα 2 μηνών.

Ιδού η Ρόδος πλέον για όσους θέλουν να ανοίξουν τον κάθετο άξονα, εφόσον δεν συντρέχουν πιέσεις ώστε να μείνει ενενεργό και να έχει άδοξο τέλος.

Η Βουλγαρία έχει εκλογές στις αρχές Μαίου και ο πρωθυπουργός  Μπορίσοφ θέλει πάσει θυσία να ανοίξει ο δρόμος στοχεύοντας στις ψήφους της νότιας Βουλγαρίας, μια και οι κάτοικοι δεν είναι και τόσο ένθερμοι υποστηρικτές του.

Δεν είναι τυχαία η δήλωσή του ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ο ίδιος στην αποπεράτωση του έργου με βουλγάρικες κατασκευαστικές εταιρείες.

Αν δεν κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες τότε κάτι άλλο υπάρχει και πολλοί μιλούν ότι έχει αυτό το κάτι άλλο τις ρίζες του στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑