Ειδήσεις

Published on April 15th, 2013 | by fileto

0

Στα χέρια του Γιαννακίδη το νοσοκομείο Κομοτηνής

Στο χέρι των υπηρεσιών της περιφέρειας βρίσκεται πλέον η κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής το οποίο πρόκειται να αναγερθεί κοντά στην Αίγειρο.

Σύμφωνα με συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι μετά την έγκριση από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο την Παρασκευή 12 Απριλίου της εκτέλεσης του έργου «Μελέτη, κατασκευή οικοδομικών και Η/Μ εργασιών – προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής» η υλοποίησή του οποίου ανατίθεται στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α. Ε.

Από δω και στο εξής θα πρέπει να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και να εξασφαλισθούν τα κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013. Αν αυτό συμβεί τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι το έργο θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αγκάθι είναι και θα πρέπει να προσέξουν τις όποιες νομικές επιπλοκές μπορεί να προκύψουν για να είναι εφικτό να προκηρυχθεί το έργο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Ο χρόνος τρέχει αντίστροφα πλέον και όλα εναπόκεινται στις υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης για το πόσο γρήγορα θα τρέξει τις διαδικασίες.

Όπως ανακοινώθηκε η δυναμικότητα του νέου Νοσοκομείου θα είναι διακόσιες (200) οργανικές κλίνες συμπεριλαμβανομένων 12 κλινών της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας ενώ η συνολική μικτή επιφάνεια των κλειστών στεγασμένων υπόγειων και υπέργειων χώρων, των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δε θα υπερβαίνει τα 25.530 μ2.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑