Ειδήσεις

Published on April 18th, 2013 | by fileto

0

Μαθητές της Αλεξανδρούπολης στο Φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. ΚΑΜ και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης των Ν. Ρεθύμνου και Χανίων και την υποστήριξη του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, διοργανώνουν την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), στο παλιό λιμάνι των Χανίων, Έκθεση/ Φεστιβάλ Ψηφιακής Μαθητικής Δημιουργίας.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας καθώς και η συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές θα έχουν της ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν σε ψηφιακές δράσεις: Προβολή μαθητικών ταινιών από το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών της Ολυμπίας και την Camera Zizanio Τρισδιάστατη ψηφιοποίηση με τεχνολογίες αιχμής, Εργαστήριο Σχεδιομελέτης & Κατεργασιών, ΤΕΙ Κρήτης – Χανιά Ψηφιακό διαδραστικό θέατρο σκιών), Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων, Πολυτεχνείο Κρήτης  «Κουρήτες», Ρομποτική ομάδα του Εργαστηρίου Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης  Βράβευση, Διαγωνισμός Μαντινάδας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Αποδoμώντας ένα εργαστήρι animation. Στιγμές, Εικόνες και Εμπειρίες  από τα εργαστήρια animation της δράσης cine-μαθήματα.

Παράλληλες εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας σε πόλεις της Ελλάδας όπως το Αγρίνιο, η Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Μυτιλήνη και η Ρόδος


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑