Ειδήσεις

Published on April 22nd, 2013 | by fileto

0

Επιδοτήσεις για την επιστροφή στο χωριό

Δύο προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικού ύψους 64,7 εκατ. ευρώ, επιδοτούν τη δημιουργία πολύ μικρών επιχειρήσεων από πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στο χωριό τους ή να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο, καθώς και από κατοίκους επαρχιακών πόλεων, ενώ επιχορηγούν και τους επαγγελματίες αγρότες και τους νέους γεωργούς για επαγγελματικές δραστηριότητες που θα τους δίνουν έξτρα εισόδημα.

Σύμφωνα με το ‘Έθνος” πρόκειται για το “Μέτρο 312: Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων” προϋπολογισμού 17,2 εκατ. ευρώ και το “Μέτρο 311: Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες” αξίας 47,5 εκατ. ευρώ.

Και για τα δύο προγράμματα τα ποσοστά ενίσχυσης των δαπανών κυμαίνονται από 35% έως και 60%, ανάλογα με την περιφέρεια και την περιοχή.

Για παράδειγμα με ποσοστά 35% χρηματοδοτούνται το Νότιο Αιγαίο, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα και η Εύβοια, με 40% η Φωκίδα, Ευρυτανία και η Αττική, με 50% η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, τα Ιόνια νησιά και η Θεσσαλία και με 60% η Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, η Ηπειρος και η Δυτική Ελλάδα.

Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα καθώς και επαγγελματίες αγρότες και νέοι γεωργοί, κάτοικοι ή μη των περιοχών που ορίζει το πρόγραμμα.

Το συνολικό κόστος των επενδύσεων ανέρχεται έως 300.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑