Αθλητικά

Published on April 25th, 2013 | by fileto

0

Η Μελίνα του Ηρόδικου τα πάει καλά στην κολύμβηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στo κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Η Μελίνα Μεταξά Μαριάτου, 14 ετών, συμμετείχε στην κατηγορία γυναικών (S5) και συμμετείχε στα αγωνίσματα των 50μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο κερδίζοντας ένα χάλκικο και ένα χρυσό μετάλλιο, αντίστοιχα.

Η προπονήτρια της, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, αφού η Μελίνα βελτίωσε σημαντικά τους χρόνους της και στα δυο αγωνίσματα. Επόμενος στόχος της είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου.

Η Μελίνα Μεταξά Μαριάτου γεννήθηκε στην Πάτρα στις 22 Οκτωβρίου 1999 με μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Αρθρογρύπωση.

Η ασθένεια αυτή κατά κανόνα επηρεάζει το εύρος κίνησης και την δύναμη των αρθρώσεων των άκρων. Ξεκίνησε να κολυμπά το 2007 με προπονήτρια την Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου για λόγους ενδυνάμωσης και βελτίωσης της κινητικής της κατάστασης.

Το 2010 ξεκίνησε να προπονείται αγωνιστικά, με στόχο τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Αποτελεί αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ν. Ροδόπης «Ο ΗΡΟΔΙΚΟΣ» που εδρεύει στην Κομοτηνή, ενώ στην Πάτρα προπονείται στο κολυμβητήριο “Πεπανός” με την βοήθεια της ΝΕΠ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑