Ειδήσεις

Published on April 27th, 2013 | by fileto

0

Απατεώνες σε δράση παραμονές Πάσχα

Απατεώνες εν δράσει. Ένας άνδρας 42 χρόνων και με άγνωστη συνεργός του αφού συστήθηκαν ότι ήταν εφοριακοί σε μια γυναίκα 49 χρόνων από χωριό της Δράμας, της ειπαν ότι έχει επιστροφή φόρου από την εφορία, αλλά για να την εισπράξει θα έπρεπε να τους δώσει ένα αντίτιμο.

Η γυναίκα τους πίστεψε και τους έδωσε το ποσό των 2.500 ευρώ, αλλά όταν επικοινώνησε κατόπιν εορτής με την αρμόδια εφορία της Δράμας διαπίστωσε ότι η επιστροφή φόρου που της έταξαν οι δύο απατεώνες ήταν το τυράκι για να τσιμπήσει και να τους δώσει τα χρήματα.

Έτσι σχηματίστηκε δικογραφία κατά του 42χρονου ο οποίος ήταν γνωστός της αστυνομίας και αυτή τη στιγμή τους ψάχνουν για να τους συλλάβουν.

Μια άλλη περίπτωση η οποία έχει σχέση με την Καβάλα αποκαλύφθηκε στη Ρόδο όταν από τον περασμένο Νοέμβριο προσπαθούσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Καβάλας να ανακαλύψουν την ταυτότητα του απατεώνα που είχε βάλει αγγελία σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου αντί 440 ευρώ.

Ένας 27χρονος από την Καβάλα είχε καταθέσει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που του είχε δώσει ο δράστης, αλλά κινητό δεν του έφερε ο ταχυδρόμος, ούτε καμιά κούριερ.

Μετά από έρευνες πέντε μηνών, διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός ανήκε σε έναν 35χρονο κάτοικο Ρόδου σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑