Ειδήσεις

Published on April 28th, 2013 | by fileto

0

Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα της HELMEPA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις της HELMEPA στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης, του έβδομου κατά σειρά σταθμού της Εκστρατείας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd´s Register Foundation (LRF) σε 12 πόλεις της Ελλάδας.

Συνολικά 1.400 μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης και γύρω περιοχών μεταφέρθηκαν με δαπάνες του προγράμματος στην περιβαλλοντική Έκθεση που φιλοξενήθηκε για 17 ημέρες στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου, όπου ενημερώθηκαν για τη ναυτιλία, το περιβάλλον, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας, την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου ’νθειας στο Δέλτα Έβρου, όπου ενημερώθηκαν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για τα ιδιαίτερα οικοσυστήματα του υδροβιότοπου. Στη συνέχεια, με την υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και της HELMEPA, μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν συμβολικά την παραλία ´Aνθειας, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή.

Η HELMEPA ευχαριστεί το Δήμαρχο κο Ευάγγελο Λαμπάκη και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη Διοίκηση και το προσωπικό του Πολυκοινωνικού Κέντρου για τη θερμή φιλοξενία και υποστήριξή τους καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον προγραμματισμό των επισκέψεων μαθητών στην Έκθεση. Ακόμη, το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και τους άλλους τοπικούς φορείς που “αγκάλιασαν” την Εκστρατεία στέλνοντας ηχηρά μηνύματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Επόμενος σταθμός της Εκστρατείας είναι η Ρόδος, όπου θα υλοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις από 20 Μαΐου μέχρι 7 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.

Περισσότερες πληροφορίες:
Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA
Τηλ.: 210 9343088, Φαξ: 210 9353847
Email: environment@helmepa.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑