Ειδήσεις

Published on April 29th, 2013 | by fileto

0

Ξεκινούν οι κρουαζιέρες στα βήματα του Απ. Παύλου

Όπως τόνισε ο αρχιμανδίτης Σπυρίδων Κατραμάδος σε συνέντευξη του στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκινά το πρόγραμμα του θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήδη σχεδιάζεται η προβολή της διαδρομής του Αποστόλου των Έθνών και στις 18 Οκτωβρίου του 2013 θα αρχίσει κρουαζιέρα, για πρώτη φορά με 600 Ελληνο-αμερικανούς, με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.

Η κρουαζιέρα θα αρχίσει από το Λαύριο και θα συνεχιστεί στην Πάτμο, τη Μ. Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα (Φίλιπποι).

Δημιουργία νέου προγράμματος Προσκυνηματικής Εγνατίας

«Η εκκλησία» τονίζει ο αρχιμανδρίτης «προσδοκά να αναδείξει, μέσα από τα «βήματα του Αποστόλου Παύλου», την ανεκτικότητα και τη διακριτικότητα στη διαφορετικότητα.

Ταυτόχρονα, να ενισχύσει την οικονομία της χώρας μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και μέσα από την προσέλκυση τουριστών σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θρησκευτικές-πολιτιστικές διαδρομές.

Για παράδειγμα, θέλουμε να αναπτυχθεί και να προβληθεί η πολιτιστική γραμμή της Εγνατίας Οδού, ξεκινώντας από την Ηγουμενίτσα μέχρι τη Θεοτόκο Κοσμοσώτειρα στον Έβρο και το Διδυμότειχο κι ακόμα παραπέρα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑