Ειδήσεις

Published on May 1st, 2013 | by fileto

0

Ζεστό χρήμα στους δήμους από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ, ύψους 125.200.000 ευρώ.

Η απόφαση για την κατανομή των παρακρατηθέντων πόρων, συνολικού ποσού 17.800.000 ευρώ θα υπογραφεί μετά το Πάσχα.

Επίσης, με σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλους τους Δήμους της χώρας παρέχεται ενημέρωση για το περιεχόμενο, την παρακολούθηση και τους πόρους του προγράμματος ΑΚΣΙΑ. Στόχος του προγράμματος είναι η διάκριση των αξιέπαινων παραδειγμάτων μεταξύ των Δήμων που προς όφελος του τοπικού συμφέροντος και των δημοτών τους παρουσίασαν μια δημοσιονομική διαχείριση που χρήζει ανάδειξης και επιβράβευσης.

Το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ αποτελεί μια συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη των Δήμων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο θεσμικό και χρηματοδοτικό μέσο με στόχο την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους Δήμους, όπου απαιτείται, και γενικότερα την υιοθέτηση της χρηστής οικονομικής διοίκησης στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας,

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑