Εκδηλώσεις

Published on May 1st, 2013 | by fileto

0

«Γαλιλαίος» με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στην Καβάλα

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ερμηνεύει στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, σε μια παράσταση για ένα ρόλο, τον Βίο του Γαλιλαίο Γαλιλέι. Ο επιστήμονας Γαλιλαίος αλλά κι ο άνθρωπος Γαλιλαίος. Η σύγκρουση του με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία. Η ανθρώπινη αγωνία του αλλά και η σύγκρουση του με την οικογένεια του. Απαρνημένος και αρνητής. Μόνος, σχεδόν τυφλός φέρνει σαν σπασμένες εικόνες από το σύμπαν που έχει κατακλύσει το μυαλό του, την πορεία και τις αγωνίες μιας ζωής. Τι είναι η επιστήμη και ποιό το καθήκον του επιστήμονα στον σύγχρονο κόσμο; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν την σκέψη.

«Γαλιλαίος»

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία – Δραματουργική απόδοση : Άγγελος Αντωνόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια : Λίνα Καρανικολάου

Φωτισμοί : Μελίνα Μάσχα

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

Διάρκεια : 80 λεπτά

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 8 Μαΐου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Ο εκλεκτός ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος έχει γεννηθεί στον Πειραιά, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένεια του που καταγόταν από την Πάτρα.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Tέχνης με δάσκαλο τον μεγάλο Κάρολο Κουν. Ως ηθοποιός υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου. H δραστηριότητά του είναι μεγάλη επίσης στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Θρυλική έχει μείνει η πρωταγωνιστική του παρουσία ως Συνταγματάρχης Βαρτάνης στο τηλεοπτικό σίριαλ της δεκαετίας του ’70 “Άγνωστος Πόλεμος” του Νίκου Φώσκολου.

Εκτός από τον Γαλιλαίο, στο θέατρο έχει υποδυθεί κι άλλο ιστορικό πρόσωπο, τον Καρλ Μαρξ με ιδιαίτερη επιτυχία, το 2007.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε σε πολλές γνωστές ταινίες όπως “Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”, “Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα” και “Σ’αγαπώ” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, “Ορατότης Μηδέν” του Ν. Φώσκολου, κ.α.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλου μιλά για την παράσταση:

http://www.youtube.com/watch?v=sQDJmNYhvRw


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑