Ειδήσεις

Published on May 2nd, 2013 | by fileto

0

Είχαν αδυναμία σε χαλκό από αντλιοστάσιο στη Χρυσούπολη

Συνελήφθησαν χθες (1-5-2013) το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 25 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για κλοπές και απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού και χάλκινων αντικειμένων. Σχηματίσθηκε επίσης, δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί, ύστερα από αναζητήσεις, εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 25 και 28 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν. Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιοκτήτη αντλιοστασίου σε χωριό της Καβάλας ότι λίγες ώρες νωρίτερα, μετέβησαν σε αυτό και προσπάθησαν να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 28χρονος, διέπραξε τις εξής κλοπές καλωδίων και αντικειμένων χαλκού:

  • Την 25/26-3-2013, νυχτερινές ώρες, εισήλθε σε θερμοκήπιο, σε χωριό της Καβάλας και αφαίρεσε διάφορα καλώδια.
  • Την 8/9-4-2013, νυχτερινές ώρες, αφαίρεσε 25 μέτρα καλώδια χαλκού από υδροηλεκτρικό σταθμό στη Χρυσούπολη.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 15-4-2013 αφαίρεσε από τις αυλές δύο σπιτιών στη Χρυσούπολη, δύο χάλκινα σκεύη.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30-4-2013, αφαίρεσε καλώδια χαλκού από αντλιοστάσιο σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.

Επιπλέον, ο 28χρονος δράστης πούλησε τα παραπάνω καλώδια χαλκού και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα χαλκού, στον 24χρονο ημεδαπό, ο οποίος διατηρεί χώρο ανακύκλωσης και επεξεργασίας μετάλλων σε χωριό της Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για την απόπειρα κλοπής.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑