Ειδήσεις

Published on May 2nd, 2013 | by fileto

0

Ο δραπέτης των φυλακών το έριξε στις διαρρήξεις

Για διαρρήξεις οικιών και κλοπές αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων 34χρονος δραπέτης φυλακών.

Οι δύο πρώτες συλλήψεις – ένας άνδρας 42 ετών και μία γυναίκα 40 ετών, αμφότεροι αλλοδαποί – έγιναν το βράδυ της Τρίτης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος Τεμπών. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη μέρα (29/4)  στο Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης- Αγίου-Παύλου.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, καθώς επίσης μικροποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, μικροποσότητα ηρωίνης και ένα πιστόλι κρότου-αερίου.

Στην οικία τους βρέθηκε και ο 34χρονος δραπέτης, επίσης αλλοδαπός. Συγκεκριμένα στις 26-05-2012 ο 34χρονος παραβίασε εννιαήμερη τακτική άδεια, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης ετών και μηνών για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Όπως διαπιστώθηκε ο 41 ετών συλληφθείς μαζί με τον 34χρονο διέρρηξαν τον Απρίλιο συνολικά οκτώ διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Άνω Πόλη, Τριανδρία, Σταυρούπολη, Συκιές, Πολίχνη), από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Στη συνέχεια αφού αφαιρούσαν τα κλειδιά, έπαιρναν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών. Το ένα από τα ΙΧ βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και το άλλο στην περιοχή της Καβάλας, ενώ το τρίτο ήταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψή τους στα Τέμπη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίσταση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», παράβαση των Νόμων «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών», «Πλαστογραφία», «Περί Αλλοδαπών», «Περί Όπλων», «Απόδραση Κρατουμένου» και «Υπόθαλψη Εγκληματία», με την οποί και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑