Ειδήσεις

Published on May 5th, 2013 | by fileto

0

Ο πόλεμος στη Συρία αυξάνει την πίεση στον Έβρο

Οι ανταποκριτές αναφέρουν ότι τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στις παρυφές της πρωτεύουσας.

Οι εχθροπραξίες αν συνεχιστούν θα έχουν μια γενίκευση των συγκρούσεων πράγμα που θα οδηγήσει καραβάνια Συρίων στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα οι οποίοι θα θελήσουν να περάσουν στην δική μας περιοχή.

Ήδη υπάρχει κινητικότητα τον τελευταίο καιρό και από τα δελτία της αστυνομίας διαπιστωνπουμε ότι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες που περνούν τα σύνορα επιτυχώς ή που συλλαμβάνονται είναι συριακής προέλευσης.

Όσον αφορά την εναέρια επίθεση που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Συρία αυτή είχε ως στόχο ένα φορτίο πυραύλων από το Ιράν, το οποίο προοριζόταν για αντάρτες της Χεζμπολάχ στο γειτονικό Λίβανο, ανέφερε το Σάββατο η Νιου Γιουορκ Τάιμς. Η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις ενός αμερικανού αξιωματούχου, αναφέρει ότι η ισραηλινή εναέρια επιδρομή χτύπησε μια αποθήκη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, όπου πιστεύεται ότι υπήρχαν πύραυλοι τύπου Fateh-110, οι οποίοι είχαν κατασκευαστεί στο Ιράν.

Αυτή αποτελεί τη δεύτερη αεροπορική επίθεση συριακού στόχου μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Η επιδρομή εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια μυστικής συνεδρίασης που πραγματοποίησε το συμβούλιο ασφαλείας του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος. «Πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή. Ο στόχος δεν ήταν οι εγκαταστάσεις χημικών όπλων. Στόχος ήταν πύραυλοι που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ», αποκάλυψε στο πρακτορείο Ρόιτερ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑