Ειδήσεις

Published on May 10th, 2013 | by fileto

0

Τα κουνούπια ακυρώνουν τον τουρισμό στη Θράκη

Για μια φορά ακόμη η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης στάθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το πιο σοβαρό πρόβλημα του καλοκαιριού, τα κουνούπια.

Η παρουσία τους σε όλους τους νομούς της Θράκης ακυρώνει πολλές κρατήσεις από αυτούς που ήθελαν να παραθερήσουν στην περιοχή,  αλλά δεν ήξεραν ότι τα κουνούπια στην παραλιακή ζώνη περισσεύουν.

Παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό που θα αναλάμβανε το έργο της… εξόντωσής τους ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα τέλη του προηγούμενου έτους, οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Μαΐου και η καταπολέμηση να μην έχει ξεκινήσει ακόμη.

Όπως φαίνεται λοιπόν, οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου που θα αναλάβει την καταπολέμηση για δύο έτη, παρά το γεγονός ότι ευδοκίμησαν πρόσφατα, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί ώστε να ξεκινήσει δυναμικά το έργο της αντιμετώπισης. Οι όποιες διεργασίες έχουν γίνει είναι «προπαρασκευαστικές», ενώ αναμένεται η έγκριση της σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και εργολάβου από το ελεγκτικό συνέδριο.

Το πρόβλημα το γνωρίζουν όλοι στην περιφέρεια και ιδιαίτερα αυτοί που είχαν ήδη χρηματίσει νομάρχες και αντινομάρχες τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα είναι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Αλλά για μια φορά ακόμη απέτυχαν παταγωδώς!

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στο θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ «Περιφερειακή Αναγέννηση».
«Γινόμαστε αποδέκτες οργισμένων διαμαρτυριών των συμπολιτών μας για την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν από τους τεράστιους πληθυσμούς των κουνουπιών. Παντού, όχι μόνον στις παράκτιες περιοχές της Περιφέρειάς αλλά και στα ενδότερα, στις πόλεις και τους οικισμούς, στην παρέβρια και την παρανέστια περιοχή, η επιβάρυνση είναι πρωτοφανής.
Η ανησυχία όλων, πέραν της συνηθισμένης ενόχλησης και των τσιμπημάτων, αναφέρεται στην εδώ και ένα χρόνο, εμφάνιση πολλών κρουσμάτων από τον ιό του Νείλου, ευτυχώς μεμονωμένων ελονοσίας και όχι μόνο αυτών. Λύπη αισθανόμαστε μπροστά στην βάσιμη πιθανότητα, σε μια περίοδο πρωτοφανούς επικινδυνότητας των κουνουπιών, να αρχίσουν οι ψεκασμοί περί τα τέλη του Μαΐου στην Περιφέρειά μας.
Το γεγονός ότι ,μόλις στις 29 Απριλίου, εστάλη η σύμβαση για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο , στην Αθήνα, δείχνει την με πολύ αργούς ρυθμούς, ξένη προς την κοινωνία, προσέγγιση του προβλήματος, την ανεπάρκεια και τα μονίμως αναδεικνυόμενα βραδύτατα αντανακλαστικά της διοίκησης του κ. Γιαννακίδη. Παρά τις πιέσεις μας, το 2011 δεν έγινε καταπολέμηση με ευθύνη τους, ενώ το 2012 άρχισε με πολύμηνη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή επιβάρυνση της όλης κατάστασης. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 υπάρχουν προγραμματισμένα 2.700.000 ευρώ για δύο (2) χρόνια καταπολέμησης και ήδη τον ένα χρόνο τον χάνουμε!»
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Παυλίδης, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, σχολίασε με ανησυχία:
«Είναι μέρες για ευχές, για ελπίδα και νέες προοπτικές μέσα από το μήνυμα της Ανάστασης και όχι για αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς όμως πρέπει να ασχοληθούμε με τα ίδια, τον κ. Γιαννακίδη και τους περί αυτόν. Επιτέλους ας τρέξουν, ας κινηθούν, να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες. Τόσο δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα; Ας ευχηθούμε να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε τα περυσινά τραγικά αποτελέσματα».

εικόνα: Φωνή της Ξάνθης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑