Ειδήσεις

Published on May 13th, 2013 | by fileto

0

Πακτωλό τουριστικού συναλλάγματος βλέπει ο Καράογλου

Επίσκεψη στη Θράκη από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου ο οποίος μίλησε σε συνέδριο για τον τουρισμό στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Στο ίδιο συνέδριο το οποίο ξεκίνησε με ευτράπελα διοργανώθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος το Επιμελητήριο Ξάνθης, καθώς λίγη ώρα μετά την έναρξή του συνεδρίου μια ομάδα συνέδρων αποχώρησε εκνευρισμένη διαμαρτυρόμενη για την απουσία μετάφρασης των ομιλιών.

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα 30 νέων ατόμων αποχώρησε από την αίθουσα του συνεδρίου με την επικεφαλής αυτής φανερά εκνευρισμένη να κάνει λόγο για προχειρότητα και για κενά στη διοργάνωση.

Στην ταμπεκιέρα τώρα:

Ο υπουργός μίλησε για μεγάλα νούμερα εισόδου ξένων τουριστών στην Βόρειο Ελλάδα, αλλά δεν μας είπε πόσοι από αυτούς θα επισκεφθούν τη Θράκη η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη και αδιαφημίστη στον τουριστικό της τομέα.

Στην ομιλία του είπε: «Η Θράκη, με τη μοναδική δυνατότητα της να αναπτύσσει και να υποστηρίζει δράσεις πολυμορφικού τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει άλλον έναν καθοριστικό παράγοντα στην εθνική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους Έλληνες για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής» τόνισε.

 

Ακόμα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ο τουρισμός να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης και βασική πηγή εισοδήματος για τους Θρακιώτες, ενώ ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του λέγοντας πως οι Έλληνες πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον τουρισμό, διότι η πατρίδα μας «δεν έχει πλέον καιρό για άλλες χαμένες ευκαιρίες».

 

Ο κ. Καράογλου συνεχίζει την τετραήμερη περιοδεία του στον ακριτικό Έβρο, με επισκέψεις στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα.

«Η Θράκη έπαψε να είναι άγονη γραμμή και αποτελεί εθνικό μας καθήκον να την ξανακάνουμε δυνατή και πρωταγωνίστρια» πρόσθεσε ο ΥΜΑΘ, τονίζοντας πως Πολιτεία, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να οδηγήσουν από κοινού τη Θράκη στον 21ο αιώνα, ώστε να πάρει αυτό που της αξίζει” είπε ο υπουργός σε δηλώσεις του στο δημαρχείο Ξάνθης.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί τον μουφτή Κομοτηνής, τον δήμαρχο Αλεξαν δρούπολης και θα επισκεφθεί και το νησί της Σαμοθράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑