Βαλκάνια

Published on May 14th, 2013 | by fileto

0

Τα κουνούπια τσιμπάνε στις δύο πλευρές της Θράκης

Τα κουνούπια που δεν καταπολεμήθηκαν την ώρα που έπρεπε και συνεχίζουν το έργο τους, λεδωσε την ευκαιρία για διασυνοριακές συζητήσεις και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη της Τουρκίας Ελληνοτουρκική συνάντηση εργασίας με θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών στις δυο πλευρές του ποταμού Έβρου.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Νομαρχίας Αδριανούπολης και στην οποία συμμετείχαν από Ελληνικής Πλευράς ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χουσεΐν Ερτζάν, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λουκάς Γεωργίου και η Εντομολόγος Δρ. Αλεξάνδρα Χασκοπούλου, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας για την καταπολέμηση κουνουπιών, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Από Τουρκικής πλευράς συμμετείχαν οι Μπεγιαζίτ Ταντς, Αντινομάρχης Αδριανούπολης, Δρ.Ερτουγρούλ Τανρίκουλου, Αντιδήμαρχος Αδριανούπολης, Δρ. Χατιτζέ Γκιούλ, Διευθύντρια Υγείας στη Νομαρχία Αδριανούπολης, Δρ. Ναζλί Γκιούλ Μποζτάς, Προϊσταμένη τμήματος Λοιμωδών Νόσων και Οικολογικής Υγείας Αδριανούπολης και ο Ειδικός Επιστήμονας Δ. Γκαζανφέρ Αι.

Κατά τη συνάντηση οι δυο πλευρές παρουσίασαν το πρόγραμμα καταπολέμησης που ακολουθούν, καθώς και τις τεχνολογίες, τα μέσα και τα σκευάσματα. Συμφωνήθηκε όπως γίνεται αλληλοενημέρωση για τα προγράμματα ψεκασμών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και άμεση ενημέρωση σε περίπτωση εντοπισμού μολυσμένων κουνουπιών ή κρουσμάτων σε πτηνά, ιπποειδή και ανθρώπους, από νόσους μεταδιδόμενους από κουνούπια (π.χ. Ιός Δυτικού Νείλου, Ελονοσία κ.λ.π.) σε περιοχές εκατέρωθεν του ποταμού Έβρου.

Το γεγονός της επίσκεψης της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Αδριανούπολη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στον Έβρο, έτυχε μεγάλης προβολής από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά) της Τουρκίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑