Ειδήσεις

Published on May 15th, 2013 | by fileto

0

Η Κομοτηνή γιόρτασε τα Ελευθέριά της

Τη γενέτειρά του επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της συμπλήρωσης 93 χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Ο κ. Στυλιανίδης παρακολούθησε σήμερα το πρωί την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την οποία τέλεσαν οι τρεις Μητροπολίτες της Θράκης, ο Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμων, ο Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενοι από τους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Στη συνέχεια, τιμώντας όλους όσους συνετέλεσαν στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας κατέθεσε στεφάνι στο κεντρικό Ηρώο της πόλης και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, μαζί με τους εκπροσώπους της πολιτικής, της θρησκευτικής, της στρατιωτικής και της πνευματικής ηγεσίας, καθώς και των κατοίκων της περιοχής μας.

Στο μήνυμά του ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Σήμερα γιορτάζει όλη η Θράκη και ιδιαίτερα η Κομοτηνή την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν αδιάκοπα, με πείσμα και με γενναιότητα, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία μας.

Σήμερα, όμως, εμπνεόμαστε από όλους αυτούς, για τους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να εμπνεύσουμε και να συσπειρώσουμε την τοπική κοινωνία σε έναν αγώνα ανάκαμψης και ανάπτυξης της περιοχής.

Σ’ αυτόν τον αγώνα δε χρειάζονται ούτε συμβιβασμοί ούτε υποχωρήσεις. Πάνω και πέρα από σκοπιμότητες, πάνω και πέρα από συμφέροντα είναι χρέος όλων, της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της περιοχής, μαζί με το λαό της Ροδόπης να δώσουμε κάθε χρήσιμη και κρίσιμη μάχη για να επιτύχουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε, γι’ αυτό και μπαίνουμε δυναμικά σ’ αυτήν την προσπάθεια. Χρόνια πολλά σε όλους».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑