Ειδήσεις

Published on May 17th, 2013 | by fileto

0

Αντικρουόμενες απόψεις για τις καλύβες στον Έβρο

Πολλές και αντικρουόμενες είναι οι απόψεις σχετικά με την κατεδάφιση ή μη των καλυβών που έχουν ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου.

Να θυμηθούμε ότι στις καλύβες αυτές έγιναν γυρίσματα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη “΄’Ολα είναι δρόμος” με τον αξέχαστο ηθοποιό Θανάση Βέγγο.

Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν στην απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης για την κατεδάφιση 120 πρόχειρων παραπηγμάτων που βρίσκονται επί δεκαετίες στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου, εξυπηρετώντας αλιείς, κτηνοτρόφους και κυνηγούς της περιοχής.

Ήδη σε εκτέλεση της απόφασης του αντιεισαγγελέα, το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, παρέδωσε ειδοποιήσεις για κατεδάφιση των καλυβών μέσα στις επόμενες μέρες.

Το θέμα αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και των βουλευτών του Έβρου, που με κοινή επιστολή τους στο πρωθυπουργό, ζητούν να μην κατεδαφιστούν οι καλύβες, αλλά να ενσωματωθούν στην δημόσια περιουσία.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε παράλληλα στους υπουργούς Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου

Στο ίδιο πνεύμα και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, με επιτολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, αναφέρει ότι τυχόν κατεδάφιση των πρόχειρων παραπηγμάτων, μεταξύ άλλων θα έχει ως συνέπεια, να ελαχιστοποιηθεί ή να μηδενιστεί η ελληνική ανθρώπινη παρουσία στο Δέλτα, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς η Αίνος και άλλες τουρκικές πόλεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑