Ειδήσεις

Published on May 17th, 2013 | by fileto

0

Βουλευτές της Θράκης ζήτησαν σύνταξη για αγρότες στα 62

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, κατέθεσαν οι βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Σαλτούρος και Αχμέτ Χατζηοσμάν, με θέμα την εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των αγροτών με τους άλλους εργαζομένους.

«Οι αγρότες είναι οι πιο αδικημένοι εργαζόμενοι στη χώρα μας δεδομένου ότι είναι οι μοναδικοί ανάμεσα στους άλλους εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε ηλικία μικρότερη των 67 ετών.

Η θέσπιση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ίδιου με εκείνο που ισχύει για όλα τα ταμεία, δηλαδή το 62ο με 40 έτη εργασίας, αποτελεί μία αδικία που πρέπει να θεραπευτεί.

Αποτελεί επίσης δέσμευση του Πρωθυπουργού την οποία ανακοίνωσε στο βήμα της Βουλής τον Φεβρουάριο σε συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.» αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης και σημειώνεται: «Οι αγρότες γεννηθέντες τα έτη 1948 και 1949 είναι οι άμεσα επιβαρυμένοι, ενώ ο αγροτικός κόσμος στο σύνολό του ζητάει να τύχει ανάλογης συνταξιοδοτικής αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους εργαζομένους στη χώρα μας.»

Ερωτάται ο κος Υπουργός πότε θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε αγρότες που συμπλήρωσαν το 62ο έτος ηλικίας με 40 έτη εργασίας; Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ασφαλισμένους στον Ο.Γ.Α. γεννηθέντες τα έτη 1948-1949 οι οποίοι είναι οι άμεσα θιγόμενοι;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑