Ειδήσεις

Published on May 19th, 2013 | by fileto

0

Ερώτηση στη Βουλή από ΚΚΕ για το νερό του Παγγαίου

Να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης με πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης σε περιοχές του δήμου Παγγαίου του νομού Καβάλας που πίνουν ακατάλληλο νερό. Αυτό ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγ. Χριστοφόρου του Δήμου Παγγαίου στην Π.Ε. Καβάλας, καθώς υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό.

Συγκεκριμένα, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, εντοπίστηκαν αυξημένα ποσοστά αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών αυτών, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η πόση του από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί η περίπτωση του ακατάλληλου νερού στις περιοχές αυτές.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και αφορά την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων των περιοχών. Οπως άλλωστε βεβαιώνουν και οι επιστήμονες, το αρσενικό είναι συσσωρευτικό στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν αποβάλλεται ποτέ.

Για το πρόβλημα αυτό σοβαρές είναι οι ευθύνες και της τοπικής διοίκησης (Περιφέρεια, Δήμος Παγγαίου) που από καιρό θα έπρεπε να είχε δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Κύρια όμως ευθύνη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή τρικομματική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αντιμετωπίζουν τους υδάτινους πόρους και το πόσιμο νερό ως εμπόρευμα, με στόχο όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών αλλά των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης των παραπάνω περιοχών με πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης.
  • Την χορήγηση, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους των περιοχών Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγ. Χριστοφόρου του Δήμου Παγγαίου».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑