Ειδήσεις

Published on May 19th, 2013 | by fileto

0

Η οικογένεια Ρότενμπεργκ ενδιαφέρεται για τα λιπάσματα Καρβάλης

Ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, ιδιοκτήτης της Ντιναμό Μόσχας και προσωπικός φίλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι 58 ετών και με τον αδελφό του, Μπόρις Ρότενμπεργκ, συγκαταλεγόταν στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας για το 2010. Σήμερα η περιουσία του Ρότενμπεργκ υπολογίζεται στα 3,3 δισ. δολάρια.

 

Όπως αναφέρει ο Τάσος Τέλογλου σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημαρινή, οι αδελφοί Ρότενμπεργκ έχτισαν σταδιακά την αυτοκρατορία τους στηριγμένοι στη Stoygazmontaz, μια εταιρεία που παράγει σωλήνες για τους αγωγούς της Gazprom. Το 2009 η Stoygazmontaz κέρδισε, σύμφωνα με το Bloomberg, 19 διαγωνισμούς από την Gazprom, μεταξύ των οποίων έναν για τον αγωγό στο Σότσι, όπου θα διεξαχθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2014, και έναν για το Βλαδιβοστόκ, όπου έλαβε χώρα η Σύνοδος Κορυφής Ασίας – Ειρηνικού το 2012.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι Ρότενμπεργκ ενδιαφέρθηκαν για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Νέα Καρβάλη. Μια επιχείρηση που αποτελεί το «μήλον της Εριδος», κυρίως λόγω της θέσης της στα «οικόπεδα» που περνούν οι διάφοροι αγωγοί φυσικού αερίου.

Για λογαριασμό των Ρότενμπεργκ, ένας Ελληνας σύμβουλος και μια γερμανική εταιρεία συμβούλων επισκέφθηκαν μια σειρά ελληνικών τραπεζών για να εξετάσουν από κοινού αν είναι δυνατόν ένα «κούρεμα» των υποχρεώσεων της ΒΦΛ προς τις τράπεζες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑