Ειδήσεις

Published on May 21st, 2013 | by fileto

0

Ανασχηματισμό θέλει η Glory Resources Ltd για την εξόρυξη Σαπών;

Η Αυστραλιανή Glory Resources Ltd αναπτύσσει το έργο χρυσού των Σαπών στη Θράκη, όχι μακριά από το έργο του Περάματος της Eldorado.

Οι προοπτικές για το έργο αρχικά φαινόταν εξαιρετικά ελπιδοφόρες. Ωστόσο, η Glory έχει επίσης υποστεί αρκετά πισωγυρίσματα. Παρά το γεγονός ότι η κατά 100% θυγατρική της στην Ελλάδα, η “Χρυσωρυχεία Θράκης”, έκανε αίτηση για άδεια γεωτρήσων το Φεβρουάριο του 2012, ακόμη αναμένει την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ως αποτέλεσμα, στις αρχές του Απριλίου η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει 30 υπαλλήλους και εργολάβους και να αναστείλει τις δραστηριότητες στο μεταλλείο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας είναι αισιόδοξος ότι ένας ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου του Έλληνα πρωθυπουργoύ Αντώνη Σαμαρά, που μπορεί να γίνει ακόμα και τον Ιούλιο, θα είναι αρκετός για να ξεκινήσουν οι εξορυκτικές δραστηριότητες.

“Το σύνολο της αγοράς είναι σε ύφεση και οι τιμές των μετοχών είναι χαμηλές”, λέει.

“Είναι σαφές ότι η Eldorado θα πιέζει για να λάβει Έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο του Περάματος. Χρειαζόμαστε ένα νέο υπουργό για να βάλει το Πέραμα ξανά στην ημερήσια διάταξη και αυτό θα είναι μια σημαντική ώθηση για τις Σάπες”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑